katikati ya asili

Dagarna flyter på och vi kan väl erkänna att vi inte direkt har tagit ut oss. Mycket lateri och vi laddar batterierna inför skolstarten som (förhoppningsvis) börjar på måndag. Med lateri menar vi böcker, filmer, chips och coca cola.

Idag var vi dock in till Nyahururu för att handla på oss lite proviant. Som vanligt var minibussen överfull. Kollektivtrafiken här i Kenya är inte direkt jämförbar med kollektivtrafiken hemma i Sverige. Bussarna är gamla minibussar av märket Toyota, med totalt 15 sittplatser. Men som oftast är det runt 20 stycken i bussen, rekordet för oss var idag när man lyckades trycka in hela 22 stycken. Det finns heller inga tidtabeller, utan man ställer sig vid vägen och väntar och förmodligen kommer det en minibuss och plockar upp dig inom en snar framtid.

De sista dagarna har det varit åskväder på eftermiddagarna med strömavbrott som följd. Eftersom vi inte har varit förutseende nog så har vi inte tagit med oss någon ficklampa eller ljus, så när det blir mörkt finns det inte så mycket att göra. Dessutom är det alltid kallt på nätterna.

Dagens plus: Dr Waweru, Samosa

Dagens minus: Maten börjar redan bli enformig, komforten i minibussarna

Här kommer lite bilder från skolans omgivning samt vårt nya boende!

Ett svar till “katikati ya asili”

  1. Låter fantastiskt!!! Avis… Härligt att Dr Waweru är dagens plus, skön kille helt klart! Hur är Nyahururu att hänga i? Har ni varit uppe vid ”idrottsarenan”?! När vi var där fanns det – ingenting – men de hade storslagna planer på en stor arena för alla möjliga sporter. Hur långt har de kommit nu?

    Följer bloggen med spänning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: